Duurzaamheid cursus (E-learning)

Leer hoe je groene verspilling kunt elimineren binnen je organisatie
  • Integreer duurzaamheid met lean
  • Flexibel online leren
  • Lengte van E-learning ca. 60-90 min
  • Voor beginners, experts, Yellow Belts tot Black Belts
  • Prijs: GRATIS

Duurzaamheid gaat over meer dan alleen CO2 besparen. Het omvat een breed scala aan thema’s, zoals het verantwoord gebruik van grondstoffen, sociale gelijkheid en het behoud van onze leefomgeving. Deze Duurzaamheid cursus in vorm van een E-learning biedt je de handvatten om duurzaamheid op een praktische manier binnen jouw organisatie te verankeren en het bewustzijn hierover te vergroten.

In deze training over duurzaamheid ontdek je hoe je de duurzaamheid van je bedrijfsvoering kunt versterken. Daarnaast leer je proactief in te spelen op veranderende milieuwetgeving. Ook krijg je de handvatten om jouw organisatie voor te bereiden op een toekomst waarin duurzaamheid centraal staat.

Tijdens de Duurzaamheid cursus leer je in 60-90 minuten de basis van duurzaamheid en de relatie met continu verbeteren. Je ontdekt waarom duurzaamheid essentieel is, hoe ESG-principes en de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) hieraan bijdragen. Met deze kennis kun je zelf duurzaamheid in de praktijk toepassen en verbeteringen in jouw organisatie realiseren.

Voor wie is deze Duurzaamheid cursus geschikt?

De Duurzaamheid cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in duurzaamheid en dit wil integreren in zijn of haar organisatie. De training in duurzaamheid is toegankelijk voor alle functieprofielen en branches en vereist geen voorkennis van Lean of duurzaamheid. Of je nu een beginnende professional bent of al ervaring hebt als Green Belt, Black Belt, lean-coach of leidinggevende, deze E-learning biedt waardevolle inzichten en praktische handvatten om duurzaamheid een vast onderdeel te maken van je werkprocessen. Als je al bekend bent met Lean, kan deze Duurzaamheid cursus toch waardevol voor je zijn. De cursus Duurzaamheid richt zich namelijk op de combinatie van continu verbeteren, waarbij maatschappelijke impact ook centraal staat. Hiermee breid je je kennis van continu verbeteren uit.

Wist je dat…

Deze Duurzaamheid cursus onderdeel is van de E-learning die je doorloopt als je de Green Belt in Lean training bij ons volgt? Bekijk voor meer informatie de opleidingspagina van de Green Belt in Lean training.

Green Belt in Lean training

Wat ga je leren tijdens de cursus Duurzaamheid?

In deze 60 tot 90 minuten durende E-learning leer je de basisprincipes van duurzaamheid en ontdek je hoe je deze kunt integreren in je organisatie. Je krijgt een helder beeld van belangrijke duurzaamheidsthema’s zoals Environmental, Social en Governance (ESG) en de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). Daarnaast leer je hoe je groene verspillingen in je organisatie kunt herkennen en verminderen, en ontdek je hoe Europese richtlijnen zoals CSRD naar de Nederlandse wetgeving worden vertaald. Je leert bewuster te worden van de noodzaak om duurzaam te ondernemen en hoe continu verbeteren en duurzaamheid elkaar kunnen versterken met behulp van tools en technieken uit de lean-methodiek.

Wat kan je nadat je de Duurzaamheid cursus hebt afgerond?

Na het voltooien van de E-learning ben je in staat om:

  • Duurzaamheid in je organisatie te integreren en praktische stappen te zetten naar een duurzamere bedrijfsvoering.
  • Groene verspillingen te herkennen en te verminderen met behulp van tools en technieken uit de Lean-methodologie.
  • De ESG-principes en SDG’s toe te passen op jouw organisatie en een duurzame strategie te ontwikkelen.

Programma van de E-Learning

De training in duurzaamheid behandelt de belangrijkste aspecten van duurzaamheid en hoe deze in de praktijk kunnen worden toegepast. Je zult inzicht krijgen in zowel theoretische als praktische onderwerpen:

  • Wat is duurzaamheid? – Begrijp de kernprincipes van duurzaamheid en waarom het essentieel is voor de toekomst van organisaties.
  • ESG, SDG en CSRD – Leer de betekenis van deze belangrijke begrippen en hun rol in het verduurzamen van bedrijfsvoering.
  • Duurzaamheidsstrategie – Ontwikkel een strategie om duurzaamheid effectief in jouw organisatie te integreren.
  • Lean = Green – Ontdek hoe Lean-methoden bijdragen aan verduurzaming en hoe Lean-principes duurzaamheid kunnen ondersteunen.
  • Voordelen van verduurzaming – Leer hoe duurzame bedrijfsvoering kan leiden tot betere resultaten en een sterkere concurrentiepositie.

Inhoud van de Duurzaamheid cursus

De inhoud van de Duurzaamheid cursus is zo opgebouwd dat je binnen een uur tot anderhalf uur de belangrijkste kennis en vaardigheden opdoet om duurzaamheid direct in de praktijk toe te passen. Aan de hand van video’s, quizzen en praktijkvoorbeelden, krijg je de kans om je kennis te verbreden en te verdiepen.

Certificering van de cursus Duurzaamheid

De cursus Duurzaamheid is niet gecertificeerd. Deze E-Learning is namelijk een module uit de Green Belt in Lean opleiding. Deelnemers van de Green Belt in Lean opleiding sluiten het theoriedeel af met een examen, waarna zij een theorie-certificaat ontvangen.

Kosten van de cursus Duurzaamheid

Deze E-Learning wordt gratis aangeboden, is volledig online en biedt onbeperkt toegang, zodat je de training op je eigen tempo en op een moment dat jou uitkomt kunt volgen.

Locatie
Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs
 
Online
on demand
Beschikbaar
€  0