UPD officieel trainingspartner van de Obeya Association

Opleidingenaanbod verder uitgebreid met 4 nieuwe trainingen

Loenen a/d Vecht – UPD is trots te kunnen aankondigen dat het officieel trainingspartner is geworden van de internationaal erkende Obeya Association. Deze samenwerking betekent dat UPD nu gelicentieerd is om het keurmerk van de Obeya Association te voeren. Het Obeya curriculum wordt toegevoegd als belangrijk element aan het brede aanbod van trainingen en opleidingen van UPD. Als trainingspartner zal UPD gecertificeerde trainingen aanbieden die professionals helpen bij het begrijpen, bouwen en hosten van Obeya’s. Obeya wordt gezien als een krachtige en onmisbare methode voor lerende en continu verbeterende organisaties.

UPD is officieel trainingspartner van de Obeya Association geworden.

Maar wat is een Obeya nu eigenlijk en hoe draagt het bij aan continu verbeteren binnen een organisatie? Obeya, Japans voor “grote kamer”, is een concept dat zijn oorsprong vindt in de Lean-manier van werken bij Toyota. Het staat symbool voor een visuele managementruimte waarin teams samenwerken aan doelen, strategieën en verbeteringen. Een goed ingerichte Obeya zorgt voor transparantie, snelle besluitvorming en betere samenwerking tussen teams en afdelingen. Het idee van Obeya wint wereldwijd terrein als krachtig hulpmiddel om organisaties in staat te stellen agile en lean te werken, terwijl ze hun strategische doelen scherp voor ogen houden.

Obeya Fundamentals E-Learning

Deze E-Learning leert de essentie van Obeya, een krachtige aanpak voor visueel management waarbij strategie en uitvoering samenkomen in één geïntegreerde ruimte. Deelnemers ontdekken hoe een Obeya kan worden opgezet en effectief ingezet om besluitvorming te versnellen en de betrokkenheid van stakeholders te vergroten. Bovendien wordt met Obeya een cultuur van continu verbeteren binnen een organisatie gestimuleerd. De E-Learning behandelt de 11 Obeya-principes, die dienen als richtlijn voor het ontwikkelen en beheren van een Obeya, inclusief de rolverdeling binnen een Obeya (zoals Obeya Builder en Obeya Host) en hoe deze bijdragen aan inclusieve en duurzame besluitvorming.

Bekijk de E-Learning Obeya

De samenwerking tussen UPD en de Obeya Association

De Obeya Association wordt internationaal erkend om haar expertise op het gebied van Obeya. Het instituut biedt ondersteuning en richtlijnen aan organisaties wereldwijd en hanteert duidelijke criteria voor partners om de kwaliteit van trainingen te waarborgen. UPD voldoet aan deze criteria en mag daarom het officiële keurmerk voeren voor Obeya-trainingen. Dit onderstreept de kwaliteit en kennis die UPD in de markt brengt.

Obeya-trainingen die UPD aanbiedt

Dankzij dit partnerschap breidt UPD het trainingsportfolio uit met vier nieuwe opleidingen die gericht zijn op het leren en implementeren van Obeya in de praktijk. Deze trainingen variëren van een fundamentele kennismaking tot een diepgaande training voor het bouwen en hosten van een eigen Obeya-ruimte. Onderstaand een overzicht van de trainingen die (binnenkort) zijn opgenomen in het opleidingsaanbod:


  • Obeya Fundamentals E-Learning: Deze online training biedt een introductie tot het Obeya-concept. Deelnemers leren de basisprincipes van Obeya en krijgen inzicht in de voordelen van het werken in een Obeya-omgeving. Wanneer je de E-Learning en het examen doet bepaal je zelf.
    • Startdatum: on demand
    • Aantal dagen: ♾️ + E-Learning / online examen
    • Locatie: Online

  • Obeya Fundamentals Training: Deze klassikale variant gaat dieper in op de onderwerpen van de E-Learning en biedt deelnemers de mogelijkheid om vragen te stellen, praktijkvoorbeelden te bespreken en een kijkje te nemen in een Obeya-ruimte.
    • Startdatum: 4 december 2024 en 18 december 2024
    • Aantal dagen: 1 klassikale lesdag + E-Learning / online examen
    • Locatie: Utrecht

  • Obeya Builder: In de Obeya Builder training leren deelnemers hoe ze een effectieve Obeya kunnen bouwen binnen hun eigen organisatie. De focus ligt op het ontwerpen, inrichten en implementeren van een Obeya-ruimte die bijdraagt aan de strategische doelen van de organisatie.
    • Startdatum: Q1 2025
    • Aantal dagen: 2 klassikale lesdagen + online examen
    • Locatie: Utrecht

  • Obeya Host: De Obeya Host training is bedoeld voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het beheren en faciliteren van de Obeya. Deelnemers leren hoe ze de ruimte kunnen hosten en sessies kunnen begeleiden om de samenwerking en besluitvorming binnen de organisatie te optimaliseren.
    • Startdatum: Q1 2025
    • Aantal dagen: 2 klassikale lesdagen + online examen
    • Locatie: Utrecht

Maak kennis met Obeya

De Obeya Fundamentals E-Learning biedt een flexibele leeroplossing voor professionals die op hun eigen tempo willen kennismaken met Obeya en de voordelen ervan. Voor de startdata van de Obeya Fundamentals training, waarbij je naast de E-Learning ook nog 1 klassikale lesdag volgt, kun je het agenda-overzicht raadplegen. De Obeya Builder training en de Obeya Host training komt in Q1 2025 beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich nu alvast aanmelden om op de hoogte gehouden te worden van de lancering van deze trainingen. Laat hiervoor je gegevens achter via onderstaand formulier.