Obeya Fundamentals E-Learning

Partner Obeya Association | Internationaal erkend
  • Partner van de Obeya Association
  • Internationaal-erkend certificaat
  • Volledig online, flexibel leren
  • Prijs: € 239,- ex. BTW
  • Inclusief 1 jaar toegang tot de E-Learning
  • Onvoorwaardelijke Kwaliteitsgarantie: niet tevreden, geld terug.
  • Inclusief 1 jaar toegang tot de Obeya Association Community (subscription t.w.v. €75)

Hoe zorg je ervoor dat belangrijke informatie snel door de organisatie stroomt? En hoe faciliteer je dat deze informatie vervolgens gebruikt wordt om effectievere besluitvorming te realiseren? Voor veel organisaties is dit een herkenbare uitdaging. Obeya wordt steeds vaker ingezet om deze problemen aan te pakken. Hoewel de essentie van obeya relatief eenvoudig is, kan het opzetten en effectief gebruiken van deze ‘grote ruimte’ een uitdaging zijn.

Met onze Obeya Fundamentals E-Learning leer je hoe je deze krachtige methode kunt inzetten om informatie efficiënter te laten stromen en besluitvorming te verbeteren. Je krijgt de tools en kennis aangereikt om een Obeya-ruimte op te zetten die jouw organisatie helpt om sneller en beter te presteren.

Obeya Association en UPD

UPD Trainingspartner Obeya Association

Bij UPD zijn we trots om een officiële partner te zijn van de Obeya Association. De Obeya Association wordt internationaal erkend om haar expertise op het gebied van obeya. Het instituut biedt ondersteuning en richtlijnen aan organisaties wereldwijd en hanteert duidelijke criteria voor partners om de kwaliteit van trainingen te waarborgen. UPD voldoet aan deze criteria en mag daarom het officiële keurmerk voeren voor obeya-trainingen. Dit onderstreept de kwaliteit en kennis die UPD in de markt brengt.

Deze samenwerking biedt jou als deelnemer aan onze E-Learning belangrijke voordelen:

  • Erkende certificering: Nadat je de E-Learning hebt doorlopen en het proefexamen hebt behaald heb je de kennis in pacht om het officiële examen te doen. Beantwoord je 70% van de 30 vragen goed dan ontvang je het officiële certificaat met het keurmerk van de Obeya Association. Dit certificaat wordt internationaal erkend en geldt als voorwaarde om deel te nemen aan de vervolgtraining; Obeya Builder Training.
  • Up-to-date lesmateriaal: Onze E-Learning is altijd voorzien van de nieuwste inzichten en best practices, rechtstreeks afkomstig van de experts binnen de Obeya Association. Hierdoor ben je verzekerd van de meest actuele en relevante kennis die direct toepasbaar is in jouw organisatie.

Voor wie is deze Obeya E-Learning geschikt?

Deze E-Learning is ideaal voor leiders, projectmanagers en professionals die betrokken zijn bij strategische besluitvorming, veranderprogramma’s of het verbeteren van bedrijfsprocessen. De opleiding is met name geschikt voor degenen die werken binnen Agile, Lean of continu lerende organisaties, en die hun expertise willen uitbreiden in het gebruik van visueel management om de effectiviteit, samenwerking en besluitvorming binnen (management)teams te verbeteren.

Obeya-trainingen die UPD aanbiedt

In ons opleidingsaanbod vind je in totaal 4 obeya-trainingen die gericht zijn op het leren en implementeren van Obeya in de praktijk: de Obeya Fundamentals E-Learning, de klassikale Obeya Fundamentals Training, de 2-daagse Obeya Builder training en de gespecialiseerde Obeya Host training. Deze trainingen variëren van een fundamentele kennismaking tot een diepgaande training voor het bouwen en hosten van een eigen Obeya-ruimte.

Bekijk onze obeya-trainingen

Wat ga je leren tijdens deze E-Learning?

Tijdens de E-Learning leer je de essentie van obeya, een krachtige aanpak voor visueel management waarbij strategie en uitvoering samenkomen in één geïntegreerde ruimte. Je ontdekt hoe je een obeya kunt opzetten en effectief kunt inzetten om besluitvorming te versnellen en de betrokkenheid van stakeholders te vergroten. Bovendien stimuleer je met obeya een cultuur van continu verbeteren binnen jouw organisatie. Je leert over de 11 Obeya principes, die dienen als richtlijn voor het ontwikkelen en beheren van een obeya, inclusief de rolverdeling binnen een obeya (zoals Obeya Builder en Obeya Host) en hoe deze bijdragen aan inclusieve en duurzame besluitvorming.

Wat kun je nadat je de online Obeya Fundamentals E-Learning hebt afgerond?

Na afronding van deze E-Learning ben je in staat om:

  • Effectieve obeya-inzichten uit de obeya-ruimte vertalen naar acties op de werkvloer.
  • De 11 obeya-principes toe te passen om samenwerking en besluitvorming binnen je organisatie te verbeteren.
  • De rol van Obeya Builder of Obeya Host te begrijpen.
  • Visueel management te gebruiken om complexe problemen op te lossen en culturele veranderingen binnen je organisatie te bevorderen.

Programma van de Obeya Fundamentals E-Learning

De E-Learning is opgebouwd uit verschillende modules die je stap voor stap begeleiden bij het ontwikkelen van je Obeya-vaardigheden. De modules omvatten:

  • Introductie tot Obeya: Wat is Obeya en waarom is het cruciaal voor strategische uitvoering?
  • De 11 Obeya-principes: Een diepgaande verkenning van de principes die een succesvolle Obeya ondersteunen.
  • Opzetten van een Obeya: Praktische stappen en best practices voor het creëren en inrichten van een Obeya-ruimte.
  • Rolverdeling binnen Obeya: De functies van Obeya Builders en Obeya Hosts, en hoe deze rollen bijdragen aan de effectiviteit van Obeya.
  • Toepassing in de praktijk: Casestudies en voorbeelden van succesvolle implementaties van Obeya in diverse organisaties.

Inhoud van de E-Learning

Deze opleiding biedt een combinatie van theoretische kennis en praktische toepassingen. De E-Learning geeft je toegang tot interactieve oefeningen, video’s en casestudies die je helpen om de principes van obeya direct in jouw werk toe te passen. De inhoud richt zich op zowel de technische als de organisatorische aspecten van obeya, zodat je een volledig beeld krijgt van hoe je deze methode kunt integreren in je dagelijkse werkzaamheden. Er is ook speciale aandacht voor het gebruik van visueel management om de samenwerking en besluitvorming te verbeteren. De Obeya Fundamentals E-Learning only wordt afgerond met een examen dat je kunt inplannen wanneer je daar zelf klaar voor denkt te zijn.

Certificering van de Obeya Fundamentals E-Learning

Na het volgen van de online Obeya E-Learning krijg je een examencode om bij de Obeya Association online jouw certificaat te halen. Door het succesvol afronden van het online Obeya Fundamentals E-Learning examen (30 vragen, 70% slagingsscore) toon je jouw obeya expertise aan en ontvang je het Obeya Fundamentals certificaat. Ook krijg je 1-jaar toegang tot de Obeya Association Community t.w.v. €75,-. Belangrijk om rekening mee te houden is dat deze Obeya E-Learning certificering vereist is om door te gaan naar de Obeya Host Training en/of Obeya Builder Training, de twee vervolgopleidingen.

Obeya Fundamentals eLearning only kosten

Wil je de online Obeya eLearning gaan volgen en ben je benieuwd naar de kosten? Deze opleiding bedraagt € 239,- (excl. BTW)* per deelnemer. Dit bedrag is inclusief:

  • 1 jaar onbeperkte toegang tot de Obeya Fundamentals eLearning
  • Proef- en officieel examen
  • 1 jaar toegang tot de Obeya Association Community (subscription t.w.v. €75)
  • Internationaal-erkend certificaat met keurmerk van de Obeya Association (indien examen wordt behaald)

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

  • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
  • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Als je een BTW vrije factuur wenst te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Locatie
Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs
 
Online
on demand
Beschikbaar
€  239